Sander Boon

sander-boon_1Ik ben senior adviseur en mede-eigenaar bij TWST en word gedreven door de behoefte om mijzelf en anderen te ontwikkelen. Voor mij gaat ontwikkeling over het creëren van ruimte. In de proceskundige kijk op ontwikkeling van mensen en organisaties ervaar ik die ruimte en dat is een heerlijk gevoel..….. en soms ook wat ongemakkelijk.

link


Stefan van Langevelde

Cees_1Ik werk als zelfstandig onderzoeker en adviseur in het onderwijs. Vanuit mijn opleiding heb ik een stevig theoretisch fundament meegekregen en een structurerende kijk op de wereld. Ik wilde mijn adviesvaardigheden verder ontwikkelen en ben daarom in 2015 de leergang Proceskunde gaan volgen. Dat heeft mij veel gebracht. Een ander perspectief op het omgaan met leer -en ontwikkelvraagstukken en wat mijn rol hierin is. Proceskunde gaat voor mij over op zoek gaan naar waar beweging zit en waar mensen zich echt betrokken voelen. Door een open blik te hanteren en aandacht te hebben voor de mensen in de processen ontstaat er ruimte voor een gesprek. In plaats van meer organiseren en vastleggen, onderzoek je in zo’n gesprek elkaars perspectieven en paradigma’s. Op deze manier kun je met elkaar ontdekken waar mogelijkheden liggen en ontstaat er beweging.

link


Mara Spruyt

Mara-Spruyt3Mara Spruyt is als adviseur verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company en heeft deelgenomen aan de Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht.

Haar associatie bij Proceskunde:
“Iemand kan alleen zijn eigen leerproces ter hand nemen. Taal geeft veel informatie. Klein groot maken, en groot klein maken. Anders kijken naar het alledaagse. Een ontwikkelbehoefte is vaak niet expliciet uitgesproken. Samen onderzoeken, vanuit eigen kracht. De schoonheid van het proces”.

link


Suzanne Witteveen

suzanne_1Ik ben werkzaam bij Van Beekveld & Terpstra Organisatieadviesbureau en mede-oprichter van JIJ BENT. Ik werk vanuit de gedachte dat DE waarheid niet bestaat. Wel iemands waarheid. “It’s all about faction!” (met dank aan Diana Vreeland). Iemands waarheid is opgebouwd uit ‘facts’ en ‘fiction’. En legt daarmee zoveel bloot…

Processen in een organisatie zijn niet anders. Ook hier gaat mijn onvoorwaardelijke aandacht uit naar wie de mensen zijn en wat zij ervaren. Organisaties bestaan immers uit mensen. Mensen die elkaar ontmoeten, of niet. Die samenwerken, of niet. Die één taal spreken, of niet. Je kunt zeggen dat alle factions bij elkaar de waarheid van de organisatie maken. En deze is krachtig of werkt belemmerend. Een mooie verkenningstocht!

link


Aart Goedhart

Aart-GoedhartIn 2011 ben ik samen met Barbara van der Steen de leergang Proceskunde, Werken met Aandacht gestart. In 2016 startten wij samen Wenders, ontwikkel, vernieuw en beweeg vrij. Het is een plek waar we mensen uitnodigen hun aandacht en ontwikkeling te richten op een vergeten dimensie in veel organisatie: de processen tussen mensen. Deze site, de leergang en ons bureau zijn de uitkomsten van de ervaringen in onze werkpraktijk als adviseur gecombineerd met studie en uitwisseling over het vak van organiseren, samenwerken en ontwikkelen.

Ik adviseer verder directies en bestuurders bij vragen over samenwerken en organiseren. Vanuit mijn ervaring en met een nieuwsgierigheid of alsof alles nog ongekend is. Omdat vragen te belangrijk zijn om ze algemeen te maken.

link


Cees van der Lee

Cees_1Ik werk als opleidingsadviseur bij COSIS, een zorgorganisatie in de gehandicaptenzorg en heb de leergang in 2012/2013 gevolgd. In Nederland lijkt het er op dat  “de zorg” zo ingewikkeld gemaakt is, dat niemand het meer begrijpt. Tegelijkertijd begrijpt iedereen het dan. Proceskunde is dan boeiend. Onderzoeken  hoe mensen het in elkaar gedacht hebben. Dat onderzoeken lukt als je even afstand neemt van je eigen bedachte werkelijkheid en je aandacht op de ander richt en vooral op taal. Vaak zit het in schijnbaar  ‘’kleine  zaken” . En als ter zake ter zijde gaat en ter zijde ter zake komt, verschijnen er perspectieven die de moeite waard zijn om verder te onderzoeken. Er komt dan veel energie vrij.

link


Barbara van der Steen

Barbara-van-der-Steen3In 2011 ben ik samen met Aart Goedhart de leergang Proceskunde, Werken met Aandacht gestart. In 2016 startten we Wenders, ontwikkel, vernieuw en beweeg vrij. Voor mij is dit een belangrijke plek, waar we met klanten en collega-professionals zoeken in de onderstroom van organiseren en samenwerken; het echte proces. Het is een groot plezier om de weerbarstigheid te verdiepen van ontwikkelen en veranderen.

In mijn werk verken ik samen met klanten de mogelijke nieuwe wegen naar wat ze willen bereiken. Onder meer door alert te zijn op de ingesleten vanzelfsprekendheden die vernieuwing in de weg zitten. “Meer plannen” en “strakker organiseren” is bijvoorbeeld vaak zo’n eerste reflex, die maar zelden leidt tot bevredigende uitkomsten. In plaats daarvan onderzoek ik met mensen waar hun energie naar uit gaat. Ik help hen stil te staan bij thema’s als ‘regie’ en ‘eigenaarschap’.

link


Frank Hulsbos

frank-hulsbosIk ben zelfstandig adviseur en onderzoeker. Ik heb in 2011 de leergang Proceskunde gevolgd en er tegelijkertijd een onderzoek naar gedaan. Dat was een erg mooie ervaring, met name omdat ik vaak op het spoor kwam van alternatieve manieren van kijken en paradigma’s. Momenteel hou ik me bezig met het thema Gespreid Leiderschap in scholen, in een promotieonderzoek en ons boek dat binnenkort uitkomt. Gespreid leiderschap heeft – net als het proceskundig perspectief – waardering voor wat er is: leiderschap neem je op basis van je talenten, expertise en ervaring.
link


Jetske van der Schaaf

jetske-van-der-schaafIk ben Global Learning & Development specialist binnen een groot offshore bedrijf. Na mijn LCL opleiding bij de FCE zocht ik naar een weg om ‘Ontwikkeling’ vanuit een ander perspectief te benaderen. Aandachtig zijn in het hier en nu bracht me lucht, verdieping en handvaten om in een entiteitsdenkende organisatie een ontwikkel beweging te maken. Een waardetoevoeging voor mezelf en mijn omgeving die eenmaal aangezet niet meer uitgezet kan worden. En dat is zó fijn. Het heeft me verrijkt’.

link


Nina Timmermans

ninaIk ben sinds 2012 verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company als adviseur en coach. In 2014 volgde ik de leergang Proceskunde, Werken met Aandacht en ik deed onderzoek naar de werkpraktijk van adviseurs vanuit dit perspectief.

Ik geloof in ervaringsgericht leren, samen dingen anders doen om daarna te reflecteren wat het oplevert. Op die manier ondersteun ik mensen bij hun persoonlijke leerwensen en wordt het resultaat van hun ontwikkeling direct zichtbaar. Waardoor er energie ontstaat om nóg een stap verder te zetten. Het proceskundig perspectief heeft me daarin bekrachtigd. Ik kan open en scherper waarnemen en ik voel veel ruimte om ook het proces zijn werk te laten doen.

link